Satın Alma

Satın Alma

DOĞRUDAN TEMİN

 

1. AŞAMA-ONAY

 

1- İhtiyaç Belgesi: Mal/Malzeme/Hizmet alımı talep edilirken doldurulması gereken belgedir. Alınması düşünülen makine-teçhizatlar için, marka ve model belirtilmeden en ince ayrıntısına kadar teknik özelliklerinin belirtildiği teknik şartname doldurulması gerekmektedir. Ayrıca alınacak cihaz için garanti koşulları teknik şartnamede belirtilmelidir.

Gerçekleştirme Görevlisi: Harcama Yetkilisi tarafından belrilenen gerçekleştirme görevlisi, öncelikle projedeki araştırmacılardan (ALKÜ mensubu olmak şartıyla-öğrenci hariç) birisi olmalı, projede araştırmacı yoksa bölüm veya fakülteden birisi gerçekleştirme görevlisi olarak proje yürütücüsü tarafından görevlendirilecektir. Belirlenen kişilere ait bilgiler (adı-soyadı, unvanı, T.C. kimlik numarası ve tatbiki imzası ile) birimimize yazı ile bildirilecektir.

2- Onay Belgesi: Mal ve hizmet alımında doldurulması gerekli olan belgedir. Veri Giriş Yetkilisi tarafından MYS ve TTS sistemi üzerinden hazırlanır, proje yürütücüsü ve gerçekleştirme görevlisi tarafından imzalanır.

3- Piyasa Fiyat Araştırması Tutanağı: Doğrudan Temin Usulü ile yapılacak alımlarda, proje yürütücüsü veya görevlendireceği kişiler tarafından piyasa araştırması yapılmak suretiyle en ucuz olan fiyattan gerçekleştirilir. Mal ve Hizmet alımlarının ihalesi yapılmadan önce idarece her türlü fiyat araştırması yapılarak KDV hariç olmak üzere dayanakları ile (piyasadan alınan tekliflerde) ilgili tutanakta gösterilir.

►Doğrudan Temin limiti yurt içinden yapılacak alımlarda 2023 yılı için 450.000 TL (KDV hariç)’dir.

 

2. AŞAMA-ÖDEME

 

1- Ödeme Emri / TTS Muhasebe İşlem Fişi: Ödeme Emri MYS üzerinden, Muhasebe işlem fişi TTS (Transfer Takip Sistemi) üzerinden BAP Birimi Veri Giriş Yetkilisi tarafından düzenlenerek Proje Yürütücüsüne imzalanmak üzere e-posta ile iletilecektir. ​

2- Muayene Raporu: Her türlü makine-teçhizat, sarf malzeme ve hizmet alımlarında her fatura için ayrı ayrı olarak düzenlenir.

3- Taşınır İşlem Fişi: Makine-teçhizat ve sarf malzeme alımlarında; Fatura, Muayene Raporu ve Avans Onay Belgesi ile Fakültenin Taşınır Kayıt Yetkilisine başvurarak alınır. Tüm alımlarda faturanın fakülte/enstitü Taşınır Kayıt Yetkilisine gösterilmesi ve taşınır işlem fişi düzenlenmesine gerek olmayanlar için faturanın arkasının ilgili Taşınır Kayıt Yetkilisine onaylatılması zorunludur.

4- Vergi Borcu Yazısı: 5.000 TL üzeri alımlarda, ilgili firma İnternet Vergi Dairesinden en erken fatura tarihli vergi borcu yazısı temin etmesi gerekmektedir.

5-Fatura: Faturalar proje numarası belirtilerek kurum adına düzenlenir. Fatura üzerinde mutlaka proje numarası belirtilmesi gerekmektedir. Fatura ve benzeri belgeler yürütücü ile varsa araştırmacı ve/veya satın alma işlemini yürüten görevli tarafından "Piyasa fiyat araştırması yapılmıştır ve belirtilen taşınır mallar muayene ve kabulü yapılarak tam ve kusursuz teslim alınmıştır.” şerhi düşülerek imzalanır. 6.900,00 TL'yi aşan hizmet alımlarında faturaların 117 Seri no’lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği kapsamında tevkifata tabi tutulması gerekmektedir.

►Fatura Adresi: ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ......... NO'LU TÜBİTAK PROJESİ Alanya/ANTALYA

Vergi Dairesi: ALANYA VERGİ DAİRESİ

  • E- Fatura İçin VKN: 0550937662

 

  • E- Arşiv Fatura İçin VKN: 0550937662 

 

GEREKLİ BELGELER:
İhtiyaç Belgesi Formu (Malzeme/Hizmet Alımı Talep Formu)
Muayene ve Kabul Komisyonu Tutanağı (Mal Alımları İçin)
Muayene ve Kabul Komisyonu Tutanağı (Hizmet Alımları İçin)