TUSAŞ-Üniversite Ar-Ge Projeleri İş Birliği Sistemi Bilgilendirmesi

Ülkemizin savunma sanayii alanındaki gücünü artırmak için yükseköğretim kurumlarında ilgili alanda Araştırma ve Geliştirme (ARGE) çalışmalarının artırılması gerekmektedir. Özel olarak havacılıkta öne çıkabilmek için ARGE çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda TUSAŞ, üniversitelerin havacılık ARGE çalışmalarında bir üst olmasına katkı sağlamak üzere yenilikçi bir ARGE ekosistemini hizmete sunmuş, TUSAŞ-Üniversite ARGE Projeleri İş Birliği Sistemi (https://usi-arge.tusas.com/) adresi yayına açılmıştır.

Bu kapsamda Üniversite-Sanayii iş birliği faaliyetlerini geliştirmek ve üniversiteler ile havacılık çalışmaları yürütmek için öz kaynak destekli ARGE proje çağrıları yıl içerisinde ihtiyaca yönelik olarak yayına açılacaktır.  TUSAŞ ürün gruplarından gelen ve çeşitli platformlar için kullanılacak farklı disiplinlerde konular bu sistem üzerinden yayınlanacaktır.  Bunun yanı sıra TUSAŞ Teknoloji Yol Haritası kapsamında bulunan ulusal ve uluslararası dış kaynak destekli konu önerisi ve iş birliği talepleri de bu sistemde paylaşılacaktır. TUSAŞ-Üniversite ARGE Projeleri İş Birliği Sistemi, havacılığa yönelik yapılacak ARGE çalışmaları ile yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da bu kapsamda destekleyecektir. Bu sayede hem havacılık problemleri üniversiteler ile çözülecek hem de yüksek lisans ve doktora öğrencileri havacılık konularında tez çalışmalarını gerçekleştireceklerdir.

• BAP
  • 11 Mart, 2024